ГолосUA
12:55 13/01/2011

Нардепи посилили охорону підводної культурної та археологічної спадщини

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо компетенції правоохоронних органів у питаннях охорони підводної культурної та археологічної спадщини» з урахуванням Пропозицій Президента України. Відповідне рішення підтримали 283 народних депутати.

Закон спрямований на посилення охорони підводної культурної та археологічної спадщини, запобігання порушенням законодавства про охорону культурної спадщини. Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів «Про виключну (морську) економічну зону України», «Про охорону культурної спадщини», «Про Державну прикордонну службу України», «Про охорону археологічної спадщини» тощо.

Зокрема, у Законі «Про охорону культурної спадщини» статтю 5 доповнено частиною другою щодо того, що «центральний орган виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини щорічно звітує перед Кабінетом Міністрів України та громадськістю про стан збереження об´єктів культурної спадщини».

Також статтю 6 зазначеного закону доповнено новою частиною, згідно з якою «органи охорони культурної спадщини Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органи охорони культурної спадщини обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та органи охорони культурної спадщини районних державних адміністрацій, органи охорони культурної спадщини місцевого самоврядування щорічно звітують перед центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини та громадськістю про стан збереження об´єктів культурної спадщини».

 

 

Читайте также по теме