ГолосUA
11:10 23/09/2010

Нардепи вирішили не підтримувати сільськогосподарські підприємства

Верховна Рада відхилила Закон про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (щодо вдосконалення механізмів підтримки сільськогосподарських підприємств).

За це рішення проголосувало 42 народних депутатів із 416 зареєстрованих у сесійній залі, передав кореспондент ГолосUA.

“В останні роки стали розповсюдженими випадки невчасного погашення покупцями сільськогосподарської продукції кредиторської заборгованості перед підприємствами. Це призводить до падіння темпів розвитку сільського господарства через скорочення обігових коштів і зростання дебіторської заборгованості”, — йдеться у документі.

У законопроекті зазначено, що компенсація неповерненої заборгованості проводиться у судовому порядку. Така процедура є довготривалою і тимчасово позбавляє підприємство вільних активів. У договорі, як правило, не передбачається стягування пені у разі прострочення заборгованості, або розмір пені не відповідає масштабам зобов’язань.

Згідно з документом, внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо вдосконалення механізмів захисту сільськогосподарських підприємств дозволить забезпечити компенсацію простроченої заборгованості шляхом стягнення пені із покупця, що дасть змогу зменшити зловживання на ринку сільськогосподарської продукції. />  

Читайте также по теме