«Народна партія» погрожує оскаржувати результати виборів у суді

 

«Народна партія» погрожує оскаржувати результати місцевих виборів у окремих округах та дільницях у судовому порядку.

 

Про це повідомив заступник голови «Народної партії» Олег Зарубінський під час прес-брифінгу в Києві, передав кореспондент ГолоcUA.

 

«Стосовно сьогоднішнього дня, то у нас є певні зауваження. Але у нас є така методика – не галасування, а вирішення цих проблем через суд», — зазначив він.

 

Зокрема, за словами О. Зарубінського, одним із таких порушень є ситуація, зафіксована у Маловисківському районі Кіровоградської області. «У виборчих бюлетенях на 43 дільницях, а це фактично увесь район, назва «Народної партії» зазначена як «Українська народна партія», а це фактично інша партія. Ясно, що всі ці бюлетені мають бути визнані недійсними», — сказав він.

 

Народний депутат повідомив, що у Ніжині (Чернігівська обл.) навпроти прізвища кандидата в депутати обласної ради від «Народної партії» Валерія Якуби в одному рядку надруковано «Не підтримую жодного кандидата». «Цікаво, яким чином виборець може визначитися? Обласна організація «Народної партії» буде домагатися визнання недійсними виборів по цьому одномандатному округу», — підкреслив О. Зарубінський.

 

За його словами, на Житомирщині в окремих округах представники від «Народної партії» просто не були включені до виборчих бюлетенів. «Наслідком цього має бути визнання недійсними результатів голосування по окремих дільницях», — підкреслив депутат.

Читайте также по теме