ГолосUA
14:06 20/01/2009

“Народна самооборона” помітила “заслуги Тимошенко”

Спроби окремих українських політиків принизити заслуги уряду Юлії Тимошенко у розв‘язанні газового конфлікту з Росією “нагадують дратівливі заяви третьосортних боксерів, які ще не встигли побувати у нокауті після ударів братів Кличків”.

Як повідомила прес-служба “Народної самооборони”, саме так прокоментував деякі заяви українських політиків народний депутат Юрій Гримчак.

“Тільки сильно заангажована людина може стверджувати, що перехід до ринкового механізму ціноутворення, усунення усіх посередників з системи розрахунків за імпортований природний газ може завдати якоїсь шкоди українській економіці”, — наголосив політик.

За його словами, “так само недоречними є й спекуляції навколо начебто непомірно високої ціни на російський газ у першому кварталі поточного року, розрахованою за тією ж формулою, за якою вона встановлюється для європейських країн зі знижкою у 20 відсотків.

Адже в уряду є достатньо механізмів, аби цієї ціни у 360 чи скільки там американських доларів за тисячу кубометрів газу не відчув на собі жоден із вітчизняних споживачів”. />  

«По-перше, у наших підземних сховищах є достатньо газу, аби відмовитися від його імпорту у першому кварталі 2009 року взагалі. По-друге, можна піти на часткове зниження собівартості російського газу у найближчі два з половиною місяці за рахунок використання так званого «змішаного газу», тобто, імпортованого з Росії та того, що є нині з наших підземних газосховищах», — зауважив Юрій Гримчак.

 

Читайте также по теме