ГолосUA
13:38 26/12/2010

“Народна самооборона” збирається захищати Луценко за допомогою міжнародних інстанцій

 

Сьогодні “Народна самооборона” планує зібратися і вирішити, в який спосіб й до яких міжнародних інстанцій звернутися, щоб захистити її лідера та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка від “політичних репресій”.

Про це заявив депутат від “Народної Самооборони" Юрій Стець в ексклюзивному коментарі ГолосUA.

Депутат запевнив, що не тільки “Народна Самооборона”, але й всі опозиційні сили мають наразі згуртуватися і протидіяти владі. “Це крапка, коли всі опозиційні сили мають розуміти, що зараз влада нищить всі політичні сили, які не бажані. І зроблять все можливе з будь-ким”, — зазначив опозиціонер.

Ю. Стець наголосив, що однопартійці Ю. Луценка не збираються “так ось все залишати”. “Те, що ми сьогодні зберемося й будемо обговорювати план дій — це очевидно”, — наголосив він. Він також додав, що “Народна Самооборона” буде звертатися до людей, “до міжнародної спільноти, до ОБСЄ й до інших інституцій”. “Те, що це політичні репресії, в мене не викликає ніяких сумнівів”, — наголосив політик.

Сьогодні, у неділю, о 12.55 був затриманий колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Затримання сталося біля будинку, де проживає Луценко із сім’єю, на вулиці Старонаводницькій в Печерському районі Києва. Ю. Луценко вийшов на вулицю із собакою, зайшов за ріг будинку, де саме немає камер спостереження. І саме там 11 бійців СБУ у масках, за попередніми даними – бійці "Альфа", схопили в мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку. Представник прокуратури, який був присутній при затриманні, сказав, що затримали Луценка у зв’язку з інкримінованими йому статями. На разі місце перебування Юрія Луценка невідоме.

Читайте также по теме