ГолосUA
14:04 18/05/2010

Народні депутати вирішили пустити іноземні війська на територію України для військових навчань

Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2010 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях".

За це проголосувало 394 народних депутатів з 433 присутніх у залі, передав кореспондент ГолосUA.

Метою прийняття зазначеного законодавчого акта є врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2010 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях, визначення їх загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, прийняття відповідного закону “забезпечить виконання завдань у галузі безпеки і оборони в загальному контексті реалізації пріоритетного зовнішньополітичного курсу держави на євроатлантичну інтеграцію, підвищить ефективність реалізації національних програм щодо реформування та розвитку власних Збройних Сил, а також дозволить збільшити фінансові надходження до національної економіки за рахунок надання відповідних товарів (робіт, послуг) для підрозділів іноземних держав”. />  

Читайте также по теме