ГолосUA
07:35 11/09/2009

«Народні обранці» налітали і наговорили на 1 млн. більше плану

Багато народних депутатів за підсумками 7 місяців 2009 року перевищили норми витрат на деякі депутатські пільги — перельоти і телефонні розмови.

Ці блага витягнули з держбюджету на 1 млн. більше від передбаченої суми, зазначили в Управлінні справами Верховної Ради, оприлюднивши результати аналізу витрат.

Згідно з розпорядженням регламентного комітету парламенту, щороку кожен депутат отримує компенсацію на телефонні розмови у розмірі 5 тис. грн. Проте частина депутатів не вписалася в ці рамки. Зокрема, депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов вже «проговорив» 12 тис. грн.  

Також у трійці лідерів з тривалості телефонних розмов з країнами близького і далекого зарубіжжя значиться депутат від «Нашої України-Народної Cамооборони» Станіслав Аржевітін і депутат від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Осика, які подарували «Укртелекому» по 9 тис. грн. кожен. Ще один депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкін «провисів на слухавці» на 8 тис. грн, а його соратник Юрій Бойко — на 7,5 тис. грн.

Більших втрат бюджету завдали авіаперельоти народних депутатів. За кількістю злетів і посадок відзначився народний депутат від БЮТ Володимир Лемза, який з початку року літав в Одесу і назад 53 рази при нормі 4 польоти на депутата. У зв’язку з цим Верховна Рада повинна компенсувати авіакомпаніям 80,5 тис. грн. Депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов у тому ж напрямку налітав на 57 тис. грн. Член фракції «НУ-НС» Андрій Парубій вже другий рік поспіль є затятим авіапасажиром. Якщо у 2008 році на авіаквитки він витратив 65 тис. грн., то у 2009 році — 70 тис. грн.  

У регламентному комітеті зазначили, що через планово-позапланові польоти депутатів Верховна Рада заборгувала авіакомпаніям. Якщо у «МАУ» суму боргу назвати відмовилися, то в «АероСвіті» не посоромилися.

«З січня по липень 2009 року парламент заборгував нам 800 тис. грн», — зауважив директор відділу зв’язків з громадськістю компанії «АероСвіт» Володимир Гайдаш.  

За матеріалами ”Сегодня” /> .

 

Читайте также по теме