ГолосUA
16:55 23/01/2009

Народний Рух ініціював створення депутатської комісії з розслідування обставин загибелі Чорновола

Партія "Народний Рух України" ініціює створення Верховною Радою тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі колишнього лідера НРУ В’ячеслава Чорновола. />  

Про це на прес-конференції сказав народний депутат, член фракції Блоку "Наша Україна — Народна Самооборона", член партії Ярослав Кендзьор.
 

"Ми будемо ініціювати створення такої слідчої комісії вже на наступному тижні", — сказав він.
 

На думку Кендзьора, офіційне слідство приховує причини загибелі Чорновола, якого начебто вбили навмисно. Зокрема, стверджує депутат, є свідки, які бачили, що після аварії лідер Руху був живий — та його добивав невідомий чоловік за допомогою кастету. Крім того, каже Кендзьор, експерти зробили висновок, що у машині Чорновола заздалегідь були вимкнені подушки безпеки. Та й навіть за таких умов вірогідність загибелі у «Тойоті», яка їхала зі швидкістю 50-55 кілометрів на годину, була вкрай низькою.
 

Депутат висловив сподівання, що ініціативу щодо створення такої комісії підтримають всі фракції парламенту. Крім того, НРУ попросив Президента Віктора Ющенка взяти під особистий контроль розслідування загибелі екс-лідера партії. Зі слів Кендзьора, НРУ звернулася до Ющенка 23 січня із проханням сприяти об’єктивному розслідуванню загибелі Чорновола.
 

У вересні НРУ обвинуватила Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ і Службу безпеки України в бездіяльності в розслідуванні загибелі колишнього голови НРУ В’ячеслава Чорновола і його помічника-консультанта Євгена Павлова, а також зникнення заступника Чорновола Михайла Бойчишина.
 

Чорновіл загинув у автомобільній катастрофі в 25 березня 1999 року.
 

За версією Міністерства внутрішніх справ, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково.

 

Читайте также по теме