ГолосUA
16:59 01/09/2010

Народжуваність можна підняти лише за допомогою комплексу заходів — експерт

Народжуваність в Україні може підняти комплекс заходів.

Таку думку висловила керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Одним лише податком змусити чоловіків ставати батьками не можна. І це не ефективно", — наголосила вона. "Такий податок вже був за радянських часів. Це дурість".

За її словами, такий підхід може бути лише засобом поповнення бюджету.

"А підвищувати народжуваність треба іншими заходами. Це складне питання. І тут дуже важливе матеріальне благополуччя сім’ї", — зазначила І. Бекешкіна. "Але якихось однозначних заходів придумати не можна, бо й багаті країни не відрізняються високою народжуваністю", — додала вона.

За її словами, збільшити народжуваність можна за допомогою комплексних заходів.

"Це заходи по збільшенню виплат при народженні дитини. Також, наприклад, в нас є пари, які хотіли б мати дитину, але не можуть. А штучне запліднення і взагалі все, що стосується медицини, дуже дорого, і держава абсолютно не допомагає в цьому плані. Хоча зрозуміло, що й ці заходи кардинально ситуацію не змінять", — додала експерт.

Нагадаємо, депутати Тернопільської міської ради майже одноголосно вирішили звернутися до Президента України з проханням ввести податок для чоловіків. Йдеться про те, аби кожна особа чоловічої статі, яка досягнула 25 років, віддавала зі своєї зарплати 6% державі, якщо не буде виховувати дитину.

О. Черненко />  

Читайте также по теме