ГолосUA
12:17 03/11/2009

Населення продовжує зберігати високі очікування від виборів Президента

Громадяни продовжують зберігати високі очікування від виборів Президента.

Такі дані соціологічного опитування оприлюднив директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передав кореспондент ГолосUA.

За даними дослідження, 77,3% українців вважають, що вибори глави держави повинні змінити ситуацію в країні на краще. «Найбільше таких оптимістів на Заході та в Центрі країни (90%), а найменше на Сході та Донбасі (67%)», — відзначив соціолог. Водночас, у вибори 2010–го року вірять лише 57,4% опитаних.

«Кожен третій опитаний (29,1%) не очікує жодних змін в результаті найближчих президентських виборів. Найбільш песимістично на ці вибори дивляться мешканці Донбасу – вони більше за інших очікують погіршення економічної ситуації та збільшення протистояння політиків після обрання глави держави», — зауважив О. Антипович.

Науковий керівник Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, коментуючи результати опитування наголосила, що політики самі винні в таких підвищених очікуваннях людей.

«Це відбувається тому, що кандидати у президенти розмовляють з громадянами, як з дітьми і постійно роздають обіцянки нагородити цукеркою за голос на виборах. Політики не хочуть вести з людьми серйозних важких розмов про ситуацію в країні», — підсумувала експерт.

При цьому вона зазначила, що українці досі не усвідомили, що Президент України за Конституцією має не так вже й багато повноважень аби покращити їх життя.

Опитування було проведене 3 – 12 жовтня цього року шляхом формалізованого особистого опитування 2000 респондентів віком від 18 років з усіх регіонів країни.

А. Береза

 

Читайте также по теме