ГолосUA
10:30 19/06/2009

“Наша Україна” визначиться щодо коаліції на наступному з’їзді партії

Партія "Народний союз "Наша Україна" на наступному з”їзді визначиться із своїм членством в коаліції.

Про це перед початком засідання Політради партії повідомив депутат від НУ -НС Андрій Парубій.

З його слів, сьогодні визначиться дата проведення наступного з”їзду, де депутати вирішать чи перебуватимуть в коаліції з БЮТ та “Блоком Литвина”. Також, за його словами, НСНУ має намір внести зміни до свого статуту, спростивши процедуру виключення членів партії.

“Процедури, визначені статутом, не дають змоги виключити з партії низку членів і навіть не дають можливості виключити з ради партії депутатів Верховної Ради. Але питання про виключення з партії не може розглядатися, оскільки є ціла низка статутних моментів, які не дозволяють цього зробити”, — сказав А. Парубій. />  
На думку депутата, після того, як з”їзд партії в грудні вирішив виключити із ради членів НСНУ депутатів, котрі підтримали створення коаліції з БЮТ та “Блоком Литвина”, виникли непорозуміння.

Також А. Парубій повідомив, що сьогодні на засіданні планують прийняти кілька заяв, які стосуються поточної політичної ситуації, обговорити організаційні моменти, скорочення кількості членів ради партії і позицію НСНУ щодо коаліції.

“Низка депутатів від нашої політичної сили не увійшла до коаліції, тому ми повинні прийняти зважене і консолідоване рішення”, — сказав депутат.

А. Парубій також повідомив, що сьогодні не розглядатиметься питання щодо участі кандидата від НСНУ в чергових виборах Президента, оскільки ще досі невідома дата проведення виборів.

О.Каретнікова

 

Читайте также по теме