ГолосUA
12:05 13/11/2008

Наслідки економічної кризи податкова відчує вже наступного року

Державна податкова адміністрація України планує виконати завдання Міністерства фінансів України по збору податків на прибуток за 2008 рік уже у листопаді. Проте, вже сьогодні існують певні ризики, які можуть завадити своєчасному виконанню цього плану.

Про це сьогодні, як передав кореспондент Голос. UA, заявив заступник голови Державної податкової адміністрації України Сергій Чекашкін на брифінгу.

За його словами, головним чинником впливу на своєчасне виконання завдань Міністерства фінансів є криза і, відповідно, відсутність облікових коштів у підприємств. «Проте, ця проблема вирішується завдяки якісному адмініструванню. Державна податкова адміністрація робить грошові вливання тим підприємствам, які мають проблеми з виплатою податку на прибуток. Зараз ця сума складає 1 млрд. 577 млн. гривень. Однак, до кінця року вона буде рости».

Також С.Чекашкін зауважив, що відшкодування коштів робиться підприємствам металургійної та хімічно- переробної галузей.

«Варто зазначити, що у цьому місяці металургія знизила сплату податків на «незначну суму», всього 10%», — запевнив заступник голови.  

Як буде у грудні, коли згідно закону податок сплачується за жовтень-листопад Сергій Чекашкін ще не знає.  

«Буде значне зниження, так як в основному податок сплачується ще за попередні місяці. Таким чином наслідки економічної кризи будуть вже відчутні наступного року, а поки все йде за планом», — наголосив він.

 

Читайте также по теме