Настанови ПАРЄ щодо утисків свободи слова в Україні носять характер рекомендацій, – Ю. Новікова

Настанови ПАРЄ щодо утисків свободи слова в Україні носять характер рекомендацій.

Таку думку висловила народний депутат, фракція Партії регіонів, представник України у Парламентській асамблеї Європи Юлія Новікова у ефірі «5 каналу».

«Формулювання стосовно проблем медіа, дій державних органів влади та місцевих виборів лунали дуже м’яко. Вони оригінальні, опозиційні поправки не були прийняті». – сказала вона.

За словами Ю. Новікової, ПАРЄ висловлює занепокоєння у існуванні таких проблем і радить владі дослідити, чи вони існують. У разі їх виявлення ПАРЄ просить владу відреагувати належним чином. 

«Я вважаю,що це абсолютно нормальний підхід». – наголосила Ю. Новікова.

Нагадаємо, на засіданні Асамблеї була прийнята поправка моніторингового комітету до резолюції ПАРЄ щодо "Функціонування демократичних інститутів в Україні". В поправці висловлюється "стурбованість з приводу збільшення числа достовірних повідомлень про невиправдану участь Служби безпеки у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів, партійних активістів і активістів громадянського суспільства та їх родичів". Асамблея висловила свою стурбованість з приводу збільшення числа достовірних заяв, що в останні місяці демократичні свободи і права, такі, як свобода зібрань, свобода вираження думок і свобода ЗМІ, опинилися під тиском.

Читайте также по теме