ГолосUA
10:45 23/10/2008

Наступного літа Грузія вийде із СНД

Виключення Грузії зі складу СНД відбудеться 18 серпня 2009 року. Про це повідомив заступник голови виконавчого комітету СНД Науриз Айдаров під час 15-ої конференції міністрів освіти держав-учасників СНД в Астані, повідомляє РИА "Новости".

Він зазначив, що 18 серпня 2008 року до виконавчого комітету СНД надійшла нота МЗС Грузії, в якій повідомлялося, що парламент цієї країни ухвалив рішення про припинення дії трьох документів щодо Грузії. Зокрема, угоди про створення СНД та договору про створення економічного союзу. Айдаров додав, що в ноті йшлося про намір Грузії вийти зі складу Співдружності. "Виконавчий комітет СНД розпочав здійснення необхідних заходів, пов’язаних із процедурою виходу Грузії зі Співдружності відповідно до ст. 9 Статуту СНД", — зазначив Айдаров.

За його словами, згідно з даною статтею, держава-член СНД письмово сповіщає депозитарію про свій намір вийти зі складу Співдружності за 12 місяців до виходу.

Таким чином, підкреслив він, датою виходу Грузії зі Співдружності вважатиметься 18 серпня наступного року.

Про те, що Грузія припиняє членство у Співдружності Незалежних Держав з серпня 2009 року, заявив 10 жовтня й глава МЗС РФ Сергій Лавров. "Ухвалено технічне рішення про припинення членства Грузії в СНД відповідно до її звернення", — сказав він.

 

Читайте также по теме