ГолосUA
10:32 07/03/2010

Наступного тижня суд оголосить вирок обвинувачуваному у справі «Еліта-Центр»

9 березня суддя Подільського районного суду Києва зачитає результативну частину вироку одному з обвинувачуваних у справі афери «Еліта-Центр» Андрію Терентьєву.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Громадської організації «Центр правозахисту».

Суд почав оголошувати вирок А. Терентьєву ще 26 лютого. Читання вироку зайняло 6 днів. /> Раніше державний обвинувач просив суд винести А. Терентьєву покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 11 років. Суд над ним триває вже більше 3 років.

«Потерпілих насторожує той факт, що суд не вбачає у діях Терентьєва порушень за ч.5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ст.255 «Створення злочинної організації», — заявив голова правління «Центру правозахисту» Юрій Федоренко.

«Я не виключаю, що Терентьєв буде звинувачений за частиною 2 ст. 367 (службова недбалість), яка передбачає покарання позбавлення волі до 5 років або лише штраф », — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, в результаті будівельної афери «Еліта-Центр», що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1760 чоловік. 16 березня 2009 Шевченківський районний суд Києва засудив одного із засновників «Еліта-Центру» Ігоря Циганка до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. З 25 січня в Печерському районному суді Києва триває слухання кримінальної справи Олександра Волконського (Шахова) — головного організатора афери «Еліта-Центр». Ще один фігурант афери «Еліта-Центр» громадянин Шестак знаходиться в розшуку.

 

Читайте также по теме