ГолосUA
07:50 01/10/2008

Наступного тижня Ющенко поїде до Великої Британії

6 жовтня Президент України Віктор Ющенко відвідає Велику Британію.

Про це на брифінгу повідомила журналістів Прес-секретар Президента України Ірина Ванникова. 

Головною метою візиту Віктора Ющенка до Туманного Альбіону є продовження українсько-британського діалогу з питань двосторонніх відносин, а також актуальних проблем європейської безпеки. 

За її словами, важливою метою візиту є також досягнення домовленості щодо започаткування двостороннього візового діалогу з метою запровадження безвізового режиму для громадян України та Великобританії. 

У рамках візиту відбудуться зустрічі Президента України з Прем’єр-міністром Великої Британії Гордоном Брауном, а також Міністром закордонних справ Девідом Мілібендом. Також передбачено участь Президента України в робочому ланчі від імені Президента Європейського банку реконструкції та розвитку Томаса Мірова. 

«Велика Британія є одним із найбільш послідовних прибічників європейської та євроатлантичної інтеграції України, вона першою серед найбільш впливових держав-членів ЄС публічно та на найвищому рівні заявила про свою повну підтримку бачення України свого подальшого руху в напрямку членства в Євросоюзі, у тому числі очікувань української сторони щодо характеру та змісту нової посиленої угоди між Україною та ЄС», – наголосила Прес-секретар Глави держави.  />  

Читайте также по теме