ГолосUA
13:55 13/10/2008

Наталя Вітренко пропонує комуністам союз

Голова Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко пропонує першому секретареві ЦК Комуністичної партії України Петру Симоненку створити єдиний виборчий блок на дострокові вибори до Верховної Ради України. Про це вона повідомила в офіційному зверненні до лідера комуністів, текст якого оприлюднений на офіційному сайті ПСПУ.

Наталя Вітренко зазначає, що для виведення України з кризи необхідно запропонувати альтернативу «прозахідній неоліберальній економічній моделі».

За її словами, обидві партії за своїм спрямуванням є близькими один одному. "Життя і практика наших партій підтвердили, що ми єдині в боротьбі проти втягування України в НАТО, відродження фашизму, переписування історії, пограбування трудящих олігархією", — наголошує лідер ПСПУ.

На її думку, дострокові парламентські вибори направлені на формування проНАТОвської коаліції і Наталя Вітренко вважає, що у Президента «є всі шанси здобути успіх в цьому направленні завдяки численним ресурсам».

Вона підкреслила свою позицію — в Україні «антипомаранчеві» сили повинні йти на вибори єдиним блоком, проте Партія регіонів «такого завдання не ставить із зрозумілих причин: її курс — на євроінтеграцію».

«Тому я переконана, що політичні сили, що захищають східний вектор у зовнішній політиці, повинні об`єднатися в блок, аби в парламенті нового скликання бути гідно представленими і не допустити втягування України в НАТО. У варіанті блоку КПУ і ПСПУ я бачу успіх. Я переконана, що і ваша, і наша партії позитивно сприймуть створення такого передвиборного блоку, як і виборці наших партій», — висловила впевненість Наталя Вітренко.

 

Читайте также по теме