ГолосUA
12:19 09/03/2010

НАТО хоче продовжувати співпрацю з Україною як партнер

НАТО хоче продовжувати співпрацю з Україною на партнерських засадах.

Таку думку сьогодні під час прямого включення Київ-Брюссель висловила заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії Стефані Бабст, передав кореспондент ГолосUA.

  За її словами, в НАТО уважно стежила за перебігом президентських виборів в Україні і там розуміють, що новий Президент України не має наміру згортати ті проекти, над якими велась співпраця з колишнім лідером країни. Тому НАТО хотілося б продовжити працювати з Україною і сконцентрувати зусилля на поточних проектах. 

  Також С.Бабст зазначила, що незалежно від того, яку зовнішню політику буде провадити Президент Віктор Янукович, позиція НАТО залишиться тією ж, яка була висловлена на саміті в Бухаресті минулого року.  «Ми хочемо бачити Україну та Грузію в альянсі, коли Україна та Грузія досягнуть тих критеріїв, які необхідні для членства в НАТО. Отже, наша позиція залишається незмінною. Ми дуже зацікавлені в співпраці з новим урядом та новим Президентом і його командою над різними питаннями в різних сферах. Але щодо того, наскільки швидко або наскільки повільно процес співпраці та процес приєднання до НАТО з боку України буде йти залежить від України», — зауважила С.Бабст.

М.Олексевич

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...