ГолосUA
06:26 16/04/2009

Нацбанк не хоче, щоб проблемні банки виплачували людям депозити

Національний банк України не підтримує законопроект про зняття мораторію на виплату внесків фізосіб проблемними банками. />  

Про це повідомило інтернет-видання «Комерсант-Україна».
 

Мораторій на задоволення вимог кредиторів проблемних банків з тимчасовою адміністрацією не розповсюджуватиметься на фізичних осіб, йдеться в законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді.

Фракція Партії регіонів запропонувала парламенту зняти мораторій на виплату внесків фізичних осіб проблемними банками та зареєструвала свій законопроект у Верховній Раді. За даними НБУ, на 1 січня обсяг депозитів фізичних осіб в 11 банках з тимчасовою адміністрацією склав 26,03 млрд грн. Ст. 85 закону, що дозволяє НБУ вводити в банках з тимчасовою адміністрацією піврічний мораторій на задоволення вимог кредиторів, залишається незмінною. Це означає, що мораторій розповсюджуватиметься тільки на юридичних осіб. Нацбанк запропоновану схему не підтримує.
 

Нагадємо, що 13 жовтня 2008 року Національний банк України встановив піврічний мораторій на дострокове зняття депозитів вкладниками банків, 13 квітня термін дії цього мораторію мав закінчитися.

 

Читайте также по теме