ГолосUA
13:07 27/10/2008

Нацбанк не зміг продати «Промінвестбанк» через відсутність інформації про його реальний стан

Національний банк України так і не зміг на минулому тижні продати «Промінвестбанк» (ПІБ) консорціуму інвесторів, який представляє Микола Лагун. Тому в п’ятницю в боротьбу за ПІБ вступив новий гравець — російська «Національна резервна корпорація» (НРК) Олександра Лебедєва,- пише Коммерсант-Україна.

Банкіри вважають, що операція затягується з вини Нацбанку, який не ділиться інформацією про реальний стан ПІБ і пропонує купити «кота в мішку».

Учасники переговорів з купівлі «Промінвестбанку» повідомили, що в четвер, 23 жовтня, було зірвано підписання попередньої угоди про придбання ПІБ співвласником банку «Дельта» Миколою Лагуном. «Домовилися тільки, що консорціум буде створений», — повідомило джерело в НБУ. /> «Лагун повинен був надати докази того, що за ним стоять ті люди, імена яких він називає, — пояснив інший учасник переговорів.- Крім того, у нього немає структури, яка могла б реанімувати таку велику установу, як ПІБ. Тому голова НБУ Володимир Стельмах зажадав, щоб він заручився допомогою голови Ощадбанка Анатолія Гулея».

До вечора п’ятниці, 24 жовтня, сторони так і не досягли конкретних домовленостей.

При цьому в переговорний процес включився новий учасник — російська «Національна резервна корпорація». Голова правління «Дочірнього банку Ощадбанку Росії» В’ячеслав Юткін, що представляє її інтереси, розповів, що «Національна резервна корпорація» в екстреному порядку вже зарезервувала гроші на купівлю ПІБ. «Якщо встигнемо, то візьмемо участь, — сказав пан Юткін.- Я не знаю, скільки знадобиться грошей — 700 млн доларів або більше. Потрібно зрозуміти, що з балансом банку, а цієї інформації ми не можемо отримати».

 

Читайте также по теме