ГолосUA
14:22 07/09/2009

Нацбанк не змінюватиме тимчасових адміністраторів у проблемних банках

Національний банк України не бачить причин для зміни тимчасових адміністраторів проблемних банків «Надра» і Укрпромбанк.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв’язків НБУ Сергій Круглик в ході інтернет-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Причин для зміни тимчасових адміністраторів банків «Надра» і Укрпромбанк НБУ не бачить. Більш того, на думку Нацбанку, незалежних експертів, а також глави місії Міжнародного валютного фонду, тимчасовий адміністратор «Надра» є одним з кращих професіоналів, якому вдалося провести серйозну роботу як зі скорочення картотеки, так і з різних програм реструктуризації заборгованості», — сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці серпня уряд зажадав зміни тимчасових адміністраторів вказаних фінансових установ як одну з умов забезпечення прогресу в питанні рекапіталізації цих банків.

С. Круглик також повідомив, що НБУ чекає від уряду активних дій з програми рекапіталізації системних банків. І лише після закінчення рекапіталізації цих фінустанов можна буде говорити про рекапіталізацію середніх і дрібних банків, відзначив він.

Щодо створення в Україні санаційного банку директор департаменту сказав, що свої пропозиції Нацбанк передав на розгляд уряду. «Проект сирий і вимагає тісного діалогу уряду і Нацбанку», — додав він.

 

Читайте также по теме