Мария Мамаева
11:49 31/01/2011

Нацбанк передумав поки що вилучати з обігу монети номіналом 1 і 2 копійки

Вилучення монет номіналом 1 2 копійки з обігу в Україні поки проводити не будуть.

Про це заявив директор департаменту зовнішньо-економічних відносин Національного банку України Сергій Круглик журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Національний банк іще в 2009 році провів дослідження щодо використання монет номіналом 1 і 2 копійки. Згідно з цим дослідженням, 93% населення України не вважають ці копійки платіжним засобом. А 68% українців — не приймають такі монети на здачу.

Тому НБУ подав відповідні пропозиції на розгляд до уряду. Проте вилучення монет з обігу потребує ґрунтовного дослідження і вирішення комплексу питань.

“Це комплексна робота з міністерством фінансів, експертною радою, Верховною Радою, тому ми будемо чекати, як це буде вирішено. На сьогодні існує весь монетний ряд і вилучення не передбачається”, — запевнив він.

Нагадаємо, що на минулому тижні стало відомо про те, що Національний банк України ініціює вилучення з обігу монет номіналом 1 і 2 копійки. В НБУ таке рішення пояснили тим, що ці монети перестали бути мірою вартості, мірою накопичення і не повертаються в банківську систему, в обіг. В НБУ повідомили, що питання вирішуватимуть спільно з Кабінетом міністрів України.

Читайте также по теме