ГолосUA
18:17 18/12/2009

Нацбанк зафіксував позитивне сальдо надходження валюти в Україну

За оперативними даними, у грудні зберігається тенденція двох попередніх місяців з перевищення валютних надходжень на користь українських резидентів – позитивне сальдо надходжень удвічі перевищило об’єми за аналогічний період у листопаді.

Про це сказано в повідомленні Національного банку України, розміщеному на його офіційному порталі.

Це сприяло подальшому урівноваженню валютного ринку. У цих умовах НБУ дістав можливість активізувати покупку іноземної валюти на міжбанківському ринку, що сприяло збільшенню міжнародних резервів.

У той же час, Нацбанк продовжував проведення цільових аукціонів для задоволення потреб клієнтів банків-фізосіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами. Від початку грудня було проведено шість таких аукціонів, на яких було продано 30,1 млн дол. США, 0,2 млн євро і 1,2 млн швейцарських франків.

Від початку місяця гривня демонструвала позитивну динаміку відносно долара США як на міжбанківському, так і на готівковому ринку. За цей період вона зміцнилася по міжбанківських операціях на 0,24% — до 7,969 грн/дол., а по операціях банків з продажу готівкових доларів США – на 0,38%, до 8,0214 грн/дол. Це сприяло ревальвації гривні відносно основних іноземних валют: до долара США – на 0,14% (до 7,97 грн/дол. США), до євро – майже на 4%, до 11,4314 грн/евро, а до російського рубля – на 2,17%, до 2,6183 грн/10 рублів.

 

Читайте также по теме