ГолосUA
06:18 22/04/2009

Нацбанк завершив восьмирічну процедуру ліквідації банку «Україна»

Національний банк завершив процедуру ліквідації банку «Україна», що тривала майже вісім років.

Про це повідомило інтернет-видання «Комерсант-Україна».

«Рішенням комісії НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банків від 13 квітня банк «Україна» виключений з держреєстру банків у зв’язку із завершенням ліквідаційної процедури», — йдеться в листі НБУ, направленому банкам.

26 грудня 2008 року Нацбанк передав непродані активи на суму близько 60 млн. грн. і реєстр вимог банку «Україна» в управління невідомому київському ТОВ «Торнадо», оскільки 1 січня було крайнім терміном ліквідації банку.

Акціонерний комерційний агропромисловий банк «Україна» (правонаступник українського відділення Агропромбанку СРСР), що входив до групи найбільших банків з 1998 року, зазнав фінансових втрат (збиток склав 123 млн. грн.) через видачу неповоротних кредитів аграріям.

У вересні 2000 року НБУ на вимогу Міжнародного валютного фонду ввів до банку тимчасову адміністрацію строком на один рік, 29 червня 2001 року почав процедуру ліквідації, а 16 липня позбавив ліцензії на здійснення банківських операцій. Близько 600 відділень «України» знаходилися в 519 населених пунктах, кількість акціонерів досягала 80 тис.

 

Читайте также по теме