ГолосUA
12:42 24/02/2009

Нацбанк звинуватив у падінні гривні Ющенка та Тимошенко

Перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповал заявив, що зростання курсу долара спричинене провокаційними заявами політиків.

Як передав кореспондент Голос.UA, про це він заявив сьогодні у Києві.

На думку Шаповала, «відбулося дві події, коли один керівник вийшов і сказав, що середньорічний курс буде від 6 до 8 грн за $1. А другий заявив, що держава не несе відповідальності за валютні депозити», — сказав він, натякаючи на заяви Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та Президента Віктора Ющенка.

«Я переконаний, що падіння спричинене дискредитацією банківської системи. Подивіться самі — з екранів телевізорів лунає, що ми — злодії, корупціонери, у Верховній Раді влаштовується шоу та позачергові слухання НБУ. А тепер скажіть, хто після цього буде вкладати гроші в банки?», — з іронією спитав перший заступник голови Нацбанку.

Анатолій Шаповал вважає, що заяви українських політиків про зупинку співпраці України з МВФ, про те, що у НБУ не вистачить грошей для виходу із кризи та те, що долар невдовзі коштуватиме 12 — 15 грн. — лише погіршують ситуацію в країні, в той час, як у НБУ, за словами Шаповала, — «достатньо резервів, а саме: $27 мільярдів золотовалютних запасів».

 

Читайте также по теме