ГолосUA
12:02 18/10/2008

Націоналісти пройшлися по Хрещатику і закликали боротися з кольоровою еміграцією

У Києві ряд націоналістичних організацій та груп провели марш Хрещатиком за визнання воїнів Української повстанської армії воюючою стороною у Другій світовій війні.

Як повідомляє кореспондент Голос.UA, у заході взяли участь майже 250 осіб, переважно студенти з Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Харкова, Донецька та Дніпропетровська. Вони пройшли маршем по Хрещатику до Майдану Незалежності у супроводі спецзагону МВС “Беркут”. За інформацією нашого кореспондента, акція пройшла без ексцесів.

Як заявив в інтерв’ю один із учасників акції, їхня мета — “пройти маршем по Хрещатику, щоб відзначити річницю створення УПА”, оскільки, на їхню думку, офіційне святкування, яке проходить 14 жовтня, є занадто формалізованим. Він підкреслив, що їхня акція є мирною і вони не збираються ні з ким битися.

Один із організаторів маршу, член ВГО “Патріот України” заявив, що своєю ідеєю вони називають український соціал-націоналізм, який веде боротьбу з напливом кольорової еміграції, що знищує українську ментальність та культуру, несе кримінал, безробіття та наркотики.

Під час мітингу, який відбувся на Майдані Незалежності, вони закликали українців боротися з соціальною несправедливістю, розкладницьким лібералізмом, що породжує руйнацію влади, її безвідповідальність, гризню партій, інтернаціоналізм, терпимість до збоченців та інших деградантів.

Своїми гаслами вони обрали «Україна для Українців!» та «Європа для європейців», а символом рунічний тризуб.

Організаторами акції виступили ВГО «Патріот України», Українська Націонал-Трудова Партія, Національна Дія «РІД», Громадська організація «Січ», ГО «Українська Альтернатива», Братство, Свято-Андріївський козачий курінь, Характерне Козацтво.

 

Читайте также по теме