ГолосUA
14:47 09/06/2010

Націоналізація виробництва горілки повністю профінансує медичні видатки — Царьков

Фракція Комуністичної партії у Верховній раді наполягає на націоналізації горілчаної промисловості або отриманні державної частки у виробництві лікеро-горілчаних виробів.

Про це заявив депутат від Компартії України Євгеній Царьков, виступаючи на засіданні дискусійного клубу Міжрегіональної академії управління персоналом.

Він повідомив, що за підрахунками фракції націоналізація горілчаної промисловості збільшить надходження в бюджет на 84 мільярдів гривень на рік.

Зі слів Є. Царькова, ці гроші могли б повністю забезпечити фінансування медичної галузі.

«КПУ, кажучи про бачення партією економічної політики, також виступає за скасування податку на додану вартість і введення замість нього податку на споживання в розмірі 10%», -сказав нардеп.

На думку Компартії, цей податок буде легше адмініструвати й він менш сприяє корупції.

Податки на споживання — непрямі податки, стягуються у відсотковому відношенні з обсягу видатків, здійснюваних споживачем з метою придбання товарів і послуг. У податковій практиці податки на споживання стягуються через надбавку до ціни.

Нагадаємо, програма Компартії передбачає введення державної монополії на виробництво та реалізацію лікеро-горілчаних напоїв.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме