ГолосUA
18:01 19/11/2008

Національна рада готова йти назустріч іноземним телеканалам

Голова Національної ради Віталій Шевченко наголосив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готова йти назустріч правовласникам телеканалів, які виявлять бажання легалізувати свою діяльність на території нашої держави. Про це повідомили Голос.UA у прес-службі Нацради.

Терміни вирішення цих питань залежать як від переговорів на рівні міжнародних відомств обох країн, так і від ініціативності іноземних каналів, які прагнуть бути присутніми в кабельних мережах України.

Голова Національної ради пояснив, зокрема, що адаптація нічого іншого, крім встановлення відповідальності іноземних каналів за дотримання українського законодавства не має. Соціальна напруга, яка виникла навколо цього питання є "наслідком політично безвідповідальних дій та заяв окремих осіб та організацій", переконаний він. За словами В.Шевченка, вирішення цього складного питання без посередників дасть змогу максимально пришвидшити процес та уникнути зайвої плутанини.

«Це досить швидка і ефективна позиція для тих, хто хоче легалізувати свою діяльність в Україні», — підсумував Віталій Шевченко. />  

Нагадаємо, що «Первый канал. Всемирная сеть» надав Національній раді запевнення щодо відкриття офіційного представництва в Україні з метою отримання ліцензії на ретрансляцію своїх програм в кабельних мережах України, що дало підстави Національній раді прийняти рішення про відновлення ретрансляції.

 

Читайте также по теме