ГолосUA
17:01 03/11/2010

Національна рада забракувала закон про суспільне телебачення

 

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відправила законопроект про суспільне телебачення на доопрацювання у Верховну Раду.

 

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Фартушний під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Наше юридичне управління опрацювало цей законопроект, висунуло свої пропозиції. Сьогодні на засіданні Нацради ми опрацювали ці пропозиції, підтримали їх і висловили свої зауваження до цього закону, оскільки законодавча база має бути достатньо виваженою”, — зазначив М. Фартушний.

 

За його словами, в тексті законопроекту є низка положень, які суперечать чинним законам. Так, зокрема Нацрада не погодилася із “покладенням на Нацраду скликання і проведення позачергової конференції громадських організацій”. За словами М. Фартушного, це не є функцією Нацради, відповідно вона не має механізмів для реалізації цієї норми.

 

Крім того, члени Національної ради не погодились із пунктом, за яким має здійснювати переоформлення ліцензій на мовлення телеорганізаціям, що ліквідовуються. Цей пункт, за словами М. Фартушного, також не відповідає чинному законодавству.

 

“Відтак, маючи на увазі ці наші зауваження, ми рекомендували відправити цей закон на доопрацювання”, — підкреслив член Нацради.

 

М. Мамаєва

Читайте также по теме