ГолосUA
12:29 09/12/2009

Національний банк визнав законними всі валютні кредити в Україні

Головний грошовий регулятор дозволив банкам проводити операції за поданням кредитів в іноземній валюті без отримання індивідуальних ліцензій.

Зокрема, в повідомленні НБУ йдеться, що «відповідно до статті 192 Цивільного кодексу іноземна валюта може використовуватися в Україні у випадках і порядку, встановлених законом».

Крім того, у НБУ підкреслили, що відповідно до декрету Кабінету міністрів «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» для надання і отримання резидентами кредитів в іноземній валюті необхідним є наявність відповідних індивідуальних ліцензій, якщо терміни і суми таких кредитів перевищують встановлені законодавством межі.

В той же час, як відзначили у Нацбанку, такі межі законодавчо не встановлені.

«На сьогодні законодавець не встановив межі термінів і сум надання/отримання кредитів в іноземній валюті», — йдеться в повідомленні.

Операції за поданням кредитів в інвалюті не вимагають отримання індивідуальних ліцензій. /> Нагадаємо, раніше банківські асоціації висловлювали стурбованість позовами позичальників з метою визнання валютних кредитних договорів недійсними.

За матеріалами: Українські новини, Фокус

 

Читайте также по теме