ГолосUA
16:48 06/04/2010

Нацкомісія з питань моралі пропонує інтернет-провайдерам обмежувати вільний доступ до еротичних веб-сайтів

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі розробила законопроект, яким пропонується зобов’язати інтернет-провайдерів обмежувати вільний доступ до веб-сайтів або їхніх частин, визначених комісією як еротичні.

Про це сказано в законопроекті про внесення змін до закону "Про захист суспільної моралі", опублікованому на веб-сайті комісії.

У повідомленні наголошується, що оператори й провайдери телекомунікацій зобов’язані вжити протягом доби невідкладних заходів щодо обмеження вільного доступу до електронних інформаційних ресурсів, визначених Національною комісією із захисту моралі еротичними.

Законопроект також передбачає положення, відповідно до якого провайдери за наявності рішення суду зобов’язані обмежувати доступ абонентів до ресурсів, через які здійснюється поширення інформації, що завдає збитків суспільній моралі, у тому числі дитячої порнографії.

Законопроектом пропонується зобов’язати провайдерів за запитом правоохоронних органів або за запитом суду, надавати інформацію, за допомогою якої можна встановити тип послуги, яку надає провайдер, та особу її користувача.

Нацкомісія з моралі пропонує заборонити в рекламі, у телевізійних і радіопрограмах (крім каналів з обмеженим доступом) з 6:00 до 23:00, а також у мобільному контенті, комп’ютерних іграх, у ЗМІ орієнтованих на дитячу аудиторію, у фільмах без обмеження глядацької аудиторії використовувати елементи насильства й жорстокості, демонстрацію померлих або важко поранених, актів вандалізму, а також схвальну оцінку насильства.

Комісія також ініціює створення єдиної спеціалізованої інформаційно-телекомунікаційної системи даних щодо стану суспільної моралі, до якої буде вноситися інформація про продукцію й видовищні заходи еротичного або сексуального характеру і яка повинна фінансуватися з державного бюджету.

 

Читайте также по теме