ГолосUA
18:58 24/02/2009

Нацрада недорахувала української мови у ефірах

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України звернула увагу керівників телекомпаній, які здійснюють загальнонаціональне мовлення, на негативну тенденцію до зменшення україномовного продукту в ефірі.

Як повідомив «proUA», про це йдеться в повідомленні Нацради.

«Результати моніторингів, проведених нами в лютому ц.р., на жаль, дають підстави для негативних оцінок діяльності окремих мовників за низкою показників», — йдеться в повідомленні. />  

За даними Нацради, обсяг україномовного продукту на ТРК «Україна» зменшився, порівняно з жовтнем минулого року, на 16%. Нижчі показники, ніж це передбачено Законом є також у телекомпаній «Інтер» та ICTV. В обох спостерігається спад. Дещо погіршилися показники у телеканалу «К1», хоча, відзначають в Нацраді, в цілому вони кращі, ніж у названих вище телекомпаній.
 

«Якщо повторним моніторингом ці показники підтвердяться, Національна рада змушена буде вдаватися до дисциплінарних реагувань», — йдеться в повідомленні.
 

Водночас в Нацраді відзначають деяке поліпшення «мовного» показника «Новим каналом» та «НТН», а суттєве поліпшення – «ТЕТом» (на 16%) та «СТБ» (близько 33%). Як і раніше, на 100% або майже на 100% україномовний ефір у НТКУ, «Ери», «Тоніса», «5 каналу».

 

Читайте также по теме