ГолосUA
14:51 16/10/2008

Нацрада телебачення України готова обмінюватися з Росією

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення позитивно сприйняла бажання представників Російської Федерації провести переговори щодо мовлення російських телеканалів в українському інформаційному просторі.

Про це сьогодні заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко в інтерв’ю офіційному інтернет-представництву НУНС.

За його словами, Нацрада «позитивно сприйняла той факт, що російська сторона висловила бажання домовлятися». «Бо досі з державних відомств Російської Федерації ми отримували заяви лише через ЗМІ, які мали дуже дивний зміст», — зауважив народний депутат.

Віталій Шевченко наголосив, що на переговорах з російською стороною Нацрада акцентуватиме на двох основних темах. “Перше – ми повинні розвіяти всі сумніви Росії в правомірності наших претензій — всі без винятку, в тому числі і російські, компанії повинні працювати з дотриманням норм українського законодавства”. “Друге – на переговорах з російською стороною Нацрада запропонує механізми спрощення і прискорення процедури адаптації російських програм до норм нашого законодавства”, — підкреслив голова ради.

Він також констатував, що органам державної влади РФ було дуже важко пояснити, що є норми законів України, які потрібно виконувати, а тим часом російські мовники продовжували працювати без дотримання українського законодавства.

До того з’явилося рішення Нацради теле- та радіомовлення припинити трансляцію чотирьох російських каналів, не адаптованих під українські вимоги, у відповідь на що надійшов лист з РФ, як клопотання та пропозиція надіслати у Київ робочу групу для розв’язання проблеми.

 

Читайте также по теме