ГолосUA
11:55 17/08/2010

Навчання BLACKSEAFOR у Чорному морі вступили в активну фазу

Міжнародні військово-морські навчання BLACKSEAFOR на Чорному морі вступили в активну фазу.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

В перший день маневрів кораблі різних країн відпрацьовували надання допомоги кораблю, що залишився без можливості самостійно рухатися внаслідок поломки двигуна – в якості «потерпілого» виступив великий десантний корабель Чорноморського флоту «Ямал». Потім кораблі співдружності проходили через мінне поле, яке до цього розчистив тральник болгарських ВМС. А потім інтернаціональні екіпажі разом тушили умовну пожежу на українському тральнику «Черкаси».

Під час маневрів всі учасники навчань проявили високу виучку та успішно виконали завдання. У подальшій програмі BLACKSEAFOR — відпрацювання навичок з порятунку людини, яка опинилася за бортом, прийому та передачі сухих вантажів на ходу, боротьби за живучість корабля на ходу, виконання завдань з протикорабельної, протиповітряної та протидиверсійної оборони.

Як повідомляв ГолосUA, Чорноморська військово-морська група оперативної взаємодії BLACKSEAFOR була створена після підписання 2 квітня 2001 року у Стамбулі угоди між Туреччиною, Болгарією, Грузією, Росією, Румунією та Україною. До 2002 року угода була ратифікована всіма країнами-учасниками. Навчання за участю кораблів-учасників угоди проводяться щороку.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме