ГолосUA
15:52 30/01/2010

Наявність таємних газових домовленостей між Тимошенко і Путіним є ймовірною, — експерт

Наявність таємних газових домовленостей між Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко і Прем’єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним є ймовірною.

Про це заявив екс-голова правління «Укртранснафти» Олександр Тодійчук у коментарі ГолосUA.

За його словами, той факт, що «ялтинські» додатки до газової угоди, підписаної у січні 2009 року, досі не оприлюднені, наштовхує на певне занепокоєння. «Не виключаю, що між Тимошенко і Путіним є певні таємні домовленості у питанні газу, тому що досі ніхто не знає тих додатків до угод, що були підписані в Ялті», — констатував експерт.

На його думку, якби в додатках було все прописано відповідно до декларованих українським Прем’єр-міністром заяв, у громадськості не виникало б підозр з цього приводу. «Це аномально, коли навіть Президент не мав доступу до цих додатків, як й заява про те, що державна компанія «Нафтогаз» не має права показати це Президенту, хоча в будь-якій угоді пишеться, що офіційні особи мають право бути поінформованими», — підкреслив він.

Як повідомляв ГолосUA, 20 листопада 2009 року Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін на спільній з Прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко прес-конференції за підсумками двосторонніх переговорів в Ялті заявив, що Російська Федерація не пред`являтиме Україні штрафні санкції за недобір російського газу. 15 січня 2010 року з’явилася інформація про те, що питання про стягнення штрафів з української компанії за скорочення поставок газу в 2009 році не закрите, а лише перенесене за термінами.

 

Читайте также по теме