ГолосUA
13:35 14/04/2010

Наявність високозбагаченого урану на території України лише додала проблем – Корнілов

Наявність високозбагаченого урану на території України лише додала викликів безпеці нашої держави.

Таку думку висловив директор Української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов в ефірі програми «РозворотUA» на «Радіо Ера ФМ», передав кореспондент ГолосUA.

«Гадаю, жоден військовий експерт не сказав би, що наявність високозбагаченого урану на території України протягом останніх років укріплювало нашу безпеку. Якщо вже говорити про безпеку, то навпаки, наявність цього урану на території України якраз створювала низку турбот в плані безпеки», — сказав експерт.

Він пояснив, що йдеться про загрози з боку терористів, для яких дуже вигідним є заволодіти цим ураном. 

За словами В. Корнілова, на самміті з ядерної безпеки Грузія надала докази про те, що їм вдалося завадити неодноразовим спробам заволодіти запасами високозбагаченого урану з боку терористичних угрупувань. «Ви розумієте, що це дійсно потенціальна загроза? І коли ми говоримо, що уран якимось чином захистить нашу безпеку, то я не бачу, як саме», — зазначив фахівець.

Нагадаємо, протягом останніх днів Президент Віктор Янукович перебував з робочим візитом у США, де взяв участь у самміті з ядерної безпеки та пообіцяв світовій спільноті, що Україна відмовиться від своїх запасів високозбагаченого урану. 

 

Читайте также по теме