ГолосUA
14:00 20/04/2010

Назви вулиць Львова на табличках перепишуть латиницею

Сьогодні у центрі Львова почали монтувати нові таблички з назвами вулиць, доповнені транслітерацією для зручності гостей міста, що не розуміють кирилиці. Першою «мовно доступною» вулицею стала Театральна. Про це повідомив заступник міського голови Львова із гуманітарних питань Василь Косів.

"У 2006 році до Львова приїхала делегація УЄФА. Ми вперше презентували місто. Після презентації у них було єдине запитання: "Що ви робитимете з кирилицею?". Насправді, це було досить несподіване запитання. Ми представляли спортивну, медичну, транспортну інфраструктуру, а питання було про кирилицю. Про це ж запитують гості, що приватно приїздять до міста. Вирішити це питання рекомендують туристичні організації, з якими ми співпрацюємо. Тому сьогодні ми починаємо вирішувати це", — прокоментував В. Косів.

Він додав: "Таблички з транслітерацією важливі не лише у підготовці до Євро-2012, і не лише в центральній частині міста. Вони потрібні для тих, хто приїжджає до нас з країн, де не користуються кирилицею, для покращення орієнтації в нашому міському просторі. Тому ми починаємо з цього проекту, підтриманого Європейським Союзом, але в майбутньому це буде поширюватися на інші частини міста, не охоплені цим проектом".

За словами В.Косіва, обладнання вулиць таблицями з транслітерацією назв є частиною проекту "Створення інформаційної інфраструктури для туристів у Львові", в межах якого уже створено туристично-інформаційний центр, мають з’явитися карти та схеми міста та вказівники до важливих туристичних об’єктів.

Загалом виготовлено 1784 таблиці, що коштувало 370 тис. грн. Їх буде встановлено протягом місяця.

За матеріалами: “ZAXID.NET”.

 

Читайте также по теме