ГолосUA
16:41 16/04/2010

НБУ хоче націоналізувати “Надра Банк”

Національний банк України схиляється до вирішення проблеми “Надра Банку” шляхом його рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів.

Про це повідомило джерело в НБУ.

"Питання перспектив банку "Надра" розглядалося правлінням НБУ в четвер. Прийнято попереднє рішення про направлення до Кабінету міністрів пропозиції про його націоналізацію", — сказав співрозмовник.

Він не став відкривати інших деталей щодо ситуації з цією кредитно-фінансовою установою.

Нагадаємо, що 15 квітня віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що уряд чекає пропозицій від Нацбанку щодо вирішення питання з банком "Надра". За його словами, НБУ має зробити вибір між ліквідацією кредитно-фінансової установи або її рекапіталізацією за рахунок бюджетних коштів. При цьому, за даними Тігіпка, існує приватний інвестор, готовий профінансувати 50% від обсягу ресурсної потреби банку "Надра".

Українські ЗМІ повідомляли, що потенційним інвестором банку "Надра" є український бізнесмен Дмитро Фірташ. Приналежна йому Group DF заявляла про намір придбати контрольний пакет акцій банку "Надра" ще в листопаді 2008 року.

Надра Банк заснований в 1993 році. Правління НБУ в лютому 2010 року прийняло рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку "Надра" ще на рік — до лютого 2011 року.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме