ГолосUA
12:41 15/04/2010

НБУ надаватиме позики тільки платоспроможним банкам

Уряд вживатиме заходи для попередження того, щоб НБУ видавав позики комерційного характеру.

Про це йдеться в листі уряду України до директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Строс-Кана.

Уряд М.Азарова планує відізвати Положення з 1 по 3 Резолюції НБУ №47 і змінити Положення 4, щоб подовжені стабілізаційні позики видавалися лише у виключних випадках і тільки системним, платоспроможнім і життєздатним банкам на певний термін без можливості подовження. Уряд очікує відновлення номінального росту позик, коли покращиться рівень довіри та економічні перспективи, і банки пройдуть реабілітацію.

Також, уряд планує знизити обсяг реабілітаційних позик і позик з рефінансуванн, які ускладнюють проведення монетарної політики і банківського нагляду. За відсутності поновлення системного відтоку депозитів, уряд та НБУ не надаватиме нові позики з рефінансування та не надаватиме видачу позик будь-якому неплатоспроможному банку. Для покращення координації уряд планує надати повноваження Департаменту монетарних операцій щодо надання, подовження чи сплати реабілітаційних позик.

Уряд планує в 2010 р. обмежити надання фінансової підтримки на проведення рекапіталізації банків до 20 млрд грн, тобто рівня, що залишає пруденційний буфер понад розрахованими витратами на досягнення рекапіталізаційних потреб.

За матеріалами: РБК-Україна />  

Читайте также по теме