ГолосUA
10:07 31/12/2009

НБУ не надто радіє рішенню МВФ

Національний банк (НБУ) відзначає, що останнє рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) знизити вимоги до мінімально необхідного рівня золотовалютних резервів не є "переломним" і вирішальним.

Таку думку висловив керівник групи радників Валерій Литвицький.

"Національний банк (НБУ) не відчуває захоплення з цього приводу. Ця новина не несе якогось переломного моменту. Складається враження, що МВФ просто зробив "відмашку" уряду, оскільки таке рішення Фонду нічого, по суті, не вирішує" , — сказав Литвицький.

Як повідомлялося, 30 грудня Рада директорів МВФ "погодилася задовольнити прохання уряду" України і "скоректувати один з критеріїв виконання програми, що стосується чистих міжнародних резервів".

Мова в даному випадку йде про рівень золотовалютних резервів України. У заяві МВФ зазначається, що станом на кінець грудня показник цього рівня знижується на 2 млрд. дол.

"Цей важливий крок, — говориться в документі, — дозволить українській владі використовувати наявні ресурси для здійснення зовнішніх виплат, у тому числі за (споживаний) газ, в рамках програми співробітництва України з фондом". />  

За матеріалами: "ЛігаБізнесІнформ" 

Читайте также по теме