ГолосUA
17:02 27/05/2009

НБУ запропонував три перші банки на рекапіталізацію

Національний банк України пропонує провести перші операції щодо рекапіталізації з «Родовід Банком», «Укргазбанком» та банком «Київ».

Про це повідомило джерело в уряді, передала «Українська правда».

«Перші три банки на рекапіталізацію — «Родовід», «Київ», Укргазбанк», — сказав співрозмовник. Разом з тим, за його словами, цей перелік поки не є остаточним: його повинна затвердити експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків. У «Родовід Банку» і банку «Київ» вже працюють тимчасові адміністратори НБУ, тоді як в «Укргазбанку» — лише куратор центрального банку».

Серед цих кредитно-фінансових установ найбільшим за розміром загальних активів на 1 квітня був «Укргазбанк», який займав за цим показником 17-е місце (12,496 млрд. гривень) серед 182 діючих у країні кредитно-фінансових установ. /> «Родовід Банк» і банк «Київ» за розміром активів були до початку квітня, відповідно, на 20 і 40 місцях з активами 10,988 млрд. гривень і 4,262 млрд. гривень.

Статутний капітал «Укргазбанку» на 1 квітня становив 700 млн. гривень, «Родовід Банку» — 435 млн. гривень, банку «Київ» — 225 млн. гривень.

Нагадаємо, у середу ввечері очікується прийняття остаточного рішення щодо рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів перших трьох українських банків. Для рекапіталізації банків у державному бюджеті України на 2009 рік передбачене виділення 44 млрд. гривень.

 

Читайте также по теме