Не варто сподіватись, що КС скасує результат голосування за зміни в Конституцію — політолог

size="4">Перспективи незалежного судового конституційного правосуддя в Україні є примарними.

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив
color="#000000">
face="Times New Roman, serif">президент аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов
color="#000000">
face="Times New Roman, serif">відповідаючи на запитання, чи зможе КС дати належну оцінку діям Верховної Ради.

size="4">Слід зауважити, що наш Конституційний суд, такий собі, самий надконституційний суд у світі. Якщо потрібно, він приймає відповідні рішення, які вигідні владі, якщо не потрібно — не приймає. Тому, якщо говорити про судові перспективи щодо незалежного судового конституційного правосуддя, вони на сьогодні є примарними”, — переконаний політолог.

size="4">При цьому І. Жданов запевнив, що розраховувати на скасування результатів голосування не варто. “
size="4">Якщо будуть доведенні інші факти, хоча вже один як мінімум є, то можливо, це стане приводом для скасування (голосування за зміни до Конституції — ред.) Але, КС залежний від влади, тому сподіватись, що будуть скасовані такі результати, я б не став прогнозувати”, — додав він.

size="4">При цьому політолог відзначив, що “шансів для того, щоб вирішити цю конституційну суперечку на користь опозиційної фракції сьогодні немає. Я в цьому глибоко переконаний”. 

size="4">Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції України у другому читанні. За закон про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (№7265) проголосували 310 депутатів. Цей законопроект підтримали 180 членів фракції Партії Регіонів, 41 член фракції "НУ-НС", 25 членів КПУ, 7 бютівців, 20 членів фракції Народної Партії України і 37 позафракційних депутатів.

Читайте также по теме