Вита Середа
14:10 22/01/2011

Не всі ОСББ у Черкасах мають низький тариф на квартплату

Далеко не всі ОСББ у Черкасах мають нижчий тариф на квартплату, аніж будинки, що обслуговуються комунальними підприємствами.

Про це заявила начальник відділу сприяння утворенню ОСББ Черкаського міськвиконкому Світлана Слодзік, передав кореспондент ГолосUA.

“У будинках, які утримує на своєму балансі ОСББ, квартплата зазвичай нижча ніж у будинках, які обслуговують Служби утримання будинків. Хоча є й винятки. Приміром, один із найнижчих тарифів має ОСББ “Будівельник”– 1,06 гривень за метр квадратний. Об’єднання створено у листопаді 2000 року. За час існування у будинку були виконані ремонти ремонт: ліфтів, тамбурів, входів у під’їзди, системи опалення, мереж холодного та гарячого водопостачання; електромережі, покрівлі”, — розповіла С. Слодзік. Вона також навела приклад ОСББ, де тариф на квартплату є найвищим у Черкасах.

“У ОСББ “Різдвяний-1” тариф – 2,50 гривень за метр квадратний. Це об’єднання створено наприкінці листопада 2009 року. За час його існування були виконані роботи зі встановлення світильників на майданчиках першого поверху у двох під’їздах, замінено каналізаційний стояк між двома поверхами, відремонтовано теплопункт із заміною засувок та манометрів. У той час, як середній тариф по Службах утримання будинків нині складає 2 дві гривні за метр квадратний”, — пояснила С. Слодзік.

Нагадаємо, що міська влада разом із СУБами ініціюють збільшення квартплати в Черкасах у півтора рази. Після цього середній тариф складатиме 3 грн. за кв. м.

 

 

 

 

Читайте также по теме