ГолосUA
07:34 05/03/2010

Не зважаючи на Конституцію, влада може втратити будь-який орієнтир – політолог

Не зважаючи на Конституцію, влада може втратити будь-який орієнтир.

Таку думку висловив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко у ефірі «5 каналу».

«Партія регіонів продемонструвала, що буква Конституції, за порушення якої вони так дорікали попередникам, для них нічого не означає. Якщо правляча партія і надалі ігноруватиме Конституцію, ми взагалі втрачаємо будь-який орієнтир», — сказав він.

За словами політолога, розрахунок тут нате, що оскарження у Конституційному суді потребуватиме кількох місяців часу. «За цей період буде взята влада де-факто, і потім її ніхто не збирається віддавати», — сказав він.

«Після рішення Конституційного суду, з теоретичної точки зору, уряд буде нелегітимний, але судячи з поведінки Партії регіонів, гадаю, вони не збираються рахуватися з думкою юристів чи громадськості». – вважає політолог.

Разом із тим, зміни до Конституції щодо формування коаліції у парламенті І. Коліушко вважає штучними і такими, що заважають коаліційному процесу. «Думаю, всі переконалися у тому, наскільки штучні і неадекватні зміни щодо коаліції були внесені у Конституцію майже шість років тому. Ці зміни не відповідають принципам конституціоналізму, їх ніде у світі немає, вони перешкоджають парламенту створити уряд», — підкреслив він.

І. Носальська

 

Читайте также по теме