ГолосUA
11:52 27/02/2009

Небезпечних злочинців стало більше

У місцях позбавлення волі зросла кількість засуджених за особливо небезпечні злочини.

Як передав кореспондент Голос.UA, про це на розширеному засіданні колегії Державного департаменту з питань виконання покарань заявив керівник департаменту Василь Кощинець.

«В результаті гуманізації процесу виконання покарань судами дедалі більше застосовується альтернативні позбавленню волі види покарань. Як наслідок, в установи виконання покарань потрапляють найбільш небезпечні злочинці, для яких антисоціальна злочинна поведінка є нормою життя», — сказав він. За словами керівника департаменту, «внаслідок зниження загальної чисельності засуджених, відбувається поступове зростання питомої ваги осіб, засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини». «У 2008 році кількість засуджених за тяжкі злочини досягли 53,3% від загальної кількості. Тепер майже кожен п’ятий засуджений відбуває покарання за умисне вбивство, а кожен десятий — за навмисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень», — наголосив Василь Кощинець.

Він підкреслив, що збільшення кількості засуджених на особливо тяжкі злочини спричинило погіршення загального стану у виправних закладах. «У 2008 році частка злісних порушень в установах відбування покарань збільшилась до 35,1%. Склалася складна криміногенна ситуація. Протягом поточного року в установах скоєно 546 злочинів, серед яких 176 ухилень від відбування покарання, 35 втеч, 23 випадки погроз на адресу працівників виправних закладів. Окрім того, зафіксовано 5 убивств — у Вінницькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській та Сумській областях», — додав Василь Кощинець.

 

Читайте также по теме