ГолосUA
09:35 28/09/2009

Недофінансування виборів Президента відобразиться лише на працівниках виборчих дільниць

У випадку неухвалення Держбюджету-2010 і в результаті недофінансування виборів Президента, постраждають працівники виборчих комісій.

Про це на прес-конференції заявила заступник голови Центральної виборчої комісії України Жанна Усенко-Чорна, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, близько 80% з усієї суми, призначеної для фінансування виборів, передбачені на заробітну плату працівникам виборчих дільниць.

«Всі заходи, пов’язані із закупівлею товарів і послуг, необхідних для виборів, ЦВК, безумовно, забезпечить, натомість, постраждають члени виборчих комісій — дефіцит коштів відобразиться саме на них», — сказала посадовець.

Як підкреслила Усенко-Чорна, вибори Президента відбудуться навіть у випадку неприйняття Держбюджету на наступний рік.

«Зараз на рахунку ЦВК передбачено 712 млн. грн. на проведення виборів, їх, звісно, не вистачить, і левова частка фінансування має надійти наступного року… Але якщо не буде ухвалено бюджет, то ЦВК докладе усіх зусиль, аби здійснити виплати максимально цього року», — сказала вона.

Заступник голови ЦВК запевнила, що у будь-якому випадку вибори будуть профінансовані згідно з положенням бюджетного кодексу про неухвалення бюджету на наступний рік.

А. Береза

 

Читайте также по теме