ГолосUA
06:55 31/08/2010

НЕК, Мінкультури та МВС визначать, чи є “South Park” порнографією

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК) хоче зібрати комісію разом із представниками Мінкультури, МВС та визначити, чи є американський мультсеріал “South Park” порнографією.

Про це заявили представники НЕК на своєму засіданні, яке було присвячене обговоренню “моральності” трансляції комедійного шоу "Наша Russia" і американського мультсеріалу “South Park” .

На своєму засіданні представники комісії із суспільної моралі обговорювали, чи є "Наша Russia" та “South Park” порнографічними.

“Я не бачу тут порнографії. І взагалі, цей серіал заборонений лише в трьох країнах — Ірані, Сінгапурі і Малайзії. Заборонивши його, ми вдаримо по демократичному іміджу України, — заявив директор програм Міжнародного фестивалю мультиплікаційних фільмів "Крок" Олександр Шпилюк.

Представник НЕК закинули українським телеканалам, що нібито згадані програми є порнографічними і негативно впливають на дітей. В свою чергу, за словами представників телеканалів, на яких транслюються мультфільм та комедійне шоу, і “South Park”, і "Наша Russia" не спрямовані на дитячу аудиторію і виходять в ефір після 10-ої вечора.

До слова, на зустріч із комісією прийшли представники лише "MTV Україна", з ICTV ніхто не з’явився. Тому обговорення питання із трансляції мультсеріалу “South Park” в НК вирішили провести окремо із залученням МВС та Мінкультури.

Нагадаємо, що американський мультсеріал South Park почав виходити в США в 1997 році як серіал для дорослих, який висміює недоліки американської культури. У 2002 році він був включений в Книгу рекордів Гіннесу як "анімаційний фільм з найбільшим використанням ненормативної лексики".

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина />  

Читайте также по теме