ГолосUA
10:12 21/08/2010

Нелегальним перевізникам нададуть тимчасові дозволи, — Мінтранс

Проблему нелегальних пасажирських перевезень необхідно вирішувати не репресивними методами, а цивілізованим шляхом.

Про це заявив заступник міністра транспорту та зв’язку Олексій Баранов на нараді з питань вирішення проблеми нелегальних перевезень, що відбулась у Мінтрансзв’язку за участю керівників Державтотрансадміністрації, Державтотрансінспекції, представників міських та обласних державних адміністрацій різних регіонів України, Державної податкової інспекції, ДАІ, Генеральної прокуратури України та представників громадських об’єднань автоперевізників, передала прес-служба уряду.

«Проблема нелегальних перевезень, — наголосив Олексій Баранов, — є наболілою, адже набула значних масштабів, особливо у внутрішньообласному та міжобласному сполученнях». Тому позиція Мінтрансзв’язку полягає в тому, що дана проблема потребує комплексного вирішення при консолідованій співпраці Мінтрансзв’язку з міськими та облдержадміністраціями, з державними контролюючими органами та самими авто перевізниками».

Мінтрансзв’язку наголошує, що вирішення даної проблеми криється у поступовій легалізації реально працюючих нелегальних автоперевізників та повернення їх в рамки правового поля.

Для вирішення цього питання Мінтрансзв’язку підготувало проект наказу «Про затвердження Порядку державного регулювання діяльності автостанцій», який знаходиться на погодженні з зацікавленими міністерствами та відомствами. Цей документ дозволить визначити та облаштувати офіційні станції відправлень пасажирів в місцях концентрації пасажиропотоків (де нині спостерігається концентрація нелегальних перевізників): залізничних вокзалах, станціях метро, поблизу ринків тощо. Але, як підкреслюють транспортники, на цій стадії необхідна реальна співпраця з міськими та облдержадміністраціями для визначення таких місць відповідно до реальних потреб у автоперевезеннях мешканців конкретного міста, області.

Окрім цього Мінтрансзв’язку готує зміни до наказу Мінтрансзв’язку «Про внесення змін до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 12.04.2007 № 285» для надання нелегальним перевізникам, що реально працюють на вже існуючому маршруті, тимчасових дозволів на здійснення своєї діяльності. За термін, що відводиться, автоперевізникам пропонується визначитися з рухомим складом, яким вони будуть користуватися надалі, відповідно до діючого транспортного законодавства.

Окрім цього, у відомстві планують провести конкурс, за результатами якого маршрути, на яких нині здійснюються нелегальні перевезення (після приведення автоперевізниками своєї діяльності у відповідність до закону) будуть легалізовані.

У подальшому Мінтрансзв’язку розраховує на допомогу міських та облдержадміністрацій в координації роботи державних органів контролю у сфері автоперевезень.

 

Читайте также по теме