ГолосUA
10:48 06/05/2010

Немає жодних правових основ для об`єднання «Газпрому» та «Нафтогазу» — експерт

Сьогодні відсутні всі правові основи для об`єднання таких компаній, як російський “Газпром” та український НАК “Нафтогаз”.

Про це сказав експерт з енергетичних питань Центру ім. Разумкова Володимир Омельченко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Коли є пропозиція об`єднати таку величезну компанію як “Газпром” з компанією, яка в десятки разів менша за неї, думаю тут ні про яке рівноправ`я та партнерство не може бути мови.” — сказав він.

Експерт звернув увагу на правову основу для такого кроку.

“Треба запитати наскільки це можливо зробити у відповідності до чинного законодавства, як в Росії, так і в Україні? Адже, ми знаємо, що в Україні існує закон про рівні права, стаття 7 якого забороняє приватизацію газотранспортної системи чи підприємств, які нею керують та до неї прилягають. Російське законодавство також забороняє доступ іноземних інвесторів до стратегічних об`єктів в енергетиці”, — наголосив Володимир Омельченко.

“Тобто, поки що ця пропозиція не має жодних законодавчих обгрунтувань, і це лише такий собі експромт, який висунуто для обговорення. Немає жодних правових основ для такого об` єднання”, — додав він.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме