ГолосUA
13:45 18/04/2010

Необхідно створити інститут судових інспекторів — голова ВРЮ

Для забезпечення більш ефективної діяльності Вищої ради юстиції, спрямованої, зокрема, і на виявлення порушень з боку суддів, необхідно створити інститут судових інспекторів.

Про це заявив голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко.

«Для покращання ефективності роботи членів ВРЮ пропонується запровадження у її складі інституту судових інспекторів. Його призначення — забезпечувати діяльність ВРЮ, допомагати в роботі її членам. Адже члени Ради дуже завантажені й часто не мають можливості оперативно відреагувати на порушення», — поінформував В. Колесниченко. /> Зокрема, він повідомив, що за 12 років членам Вищої ради юстиції було надано 1669 доручень стосовно 2703 суддів та трьох працівників прокуратури для проведення перевірок відомостей.

«Інститут судових інспекторів допоможе членам Ради оперативніше реагувати на звернення громадян», — переконаний голова ВРЮ.
На його думку, інспекторами можуть бути правники зі стажем роботи на посаді судді або прокурора не менше десяти років.

«Щойно буде створено цей дійовий механізм та структуру, здатну реагувати на звернення громадян оперативно і в межах закону, — суспільство одразу відчує результативність роботи Вищої ради юстиції», — вважає В. Колесниченко.

За матеріалами: «Дзеркало тижня».

 

Читайте также по теме